Ioana Hașu-Georgiev M.A.

Research Fellow, Member of the Board

Ioana Hașu-Georgiev este interesată de trecutul recent al României, cercetând aspecte legate de rezistența armată anticomunistă. Are un master la Central European University (2015) și acreditare de cercetător independent la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (2011). Explorează aspecte mai puțin cunoscute ale luptei anticomuniste cum ar fi rolul femeilor în mișcarea de rezisteță, postmemoria și trauma transgenerațională, amnezia traumatică, legătura dintre uitare, rememorare și vindecare.

În 2012 a creat un atelier interactiv pentru copii, Țara Bunicilor, despre instalarea comunismului și represiune, prezentat în școli, licee și tabere. În 2018, a lansat în cadrul Muzeului Țării Făgărașului expoziția Femeile rezistenței, actori invizibili ai luptei anticomuniste. În ultimii 10 ani a avut prezentări publice și a participat la conferințe organizate de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Ioana Hașu-Georgiev are o experiență de peste 15 ani în presă, între redacțiile în care a lucrat numărându-se BBC România și Radio France Internationale.