No comments yet

Think-a-thon: Diaspora Țării Făgărașului, parte din comunitatea locală

În contextul migrației către alte țări sau către alte localități din România, Țara Făgărașului a pierdut un număr semnificativ de persoane. Acest aspect influențează nu doar economia locală, ci și modul de conviețuire în comunitățile din zonă. Deși cei plecați rămân o parte integrantă a comunității locale la nivel identitar, apartenența la comunitate și posibilitatea de a fi activ implicați în dezvoltarea comunității sunt limitate. Ne dorim să schimbăm acest lucru. Rolul acestui eveniment este să faciliteze o discuție despre experiența migrației și despre posibilități de implicare și de (re)conectare a diasporei la comunitatea locală.

Evenimentul se va desfășura în format de atelier de lucru. Pentru a stimula contribuții din partea participanților, evenimentul va începe cu lansarea studiului “Raport privind potențialul de implicare al diasporei în comunitățile din Țara Făgărașului” dezvoltat de Institutul de Cercetare Făgăraș, Fundația Comunitară Țara Făgărașului și MKBT: Make Better și va beneficia de intervenția punctuală a unor cercetători axați pe studiul migrației.

 

Detalii eveniment

8 februarie 2019, 10.30 – 17.00

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Făgăraș

Programul evenimentului:

10.30 – 12.00 Lansarea Raportului & discuții despre rolul diasporei în comunitate
12.00 – 12.15 Pauză de cafea
12.15 – 13.45 Focus 1: Așteptări ale diasporei față de autoritățile locale și serviciile publice din comunitate
13.45 – 14.45 Prânz
14.45 – 17.00 Focus 2: Implicarea diasporei în dezvoltarea comunităților locale

(Pauză de cafea inclusă)

Team: Silvia Fierascu, Laura Visan, Alexandra Ioan, Stefan Cibian

Departments: The International Center for Global Affairs and Postdevelopment (IC-GAP), Policy Analysis and Outreach Department, Research Department

Project: Fagaras Country Diaspora

Regions: Romania, Fagaras Country

Themes: Migration and Diaspora, Philanthropy and Community Development

 

Post a comment