No comments yet

Spiritualitate în proiectele de dezvoltare internațională și în comunități

Online (Zoom), 13 august 2020, 16.00-17.30 (ora României, în Engleză)

Spiritualitatea este ignortată de domeniul dezvoltării internaționale, deși există cercetători care arată că înlocuirea manifestărilor tradiționale, inclusiv a celor spirituale, au provocat schimbări în toate domeniile de activitate, inclusiv cel al dezvoltării. În cadrul acestui webinar o să discutăm despre cum spiritualitatea are impact asupra dezvoltării comunităților din societăți moderne și multiculturale și cum utilizarea unor practici spirituale în instituții poate să facă o diferență în viața celor implicați. Studii de caz vor fi prezentate, deși nici unul dintre cazurile prezentate nu au spiritualitatea ca activitate principală, acestea utilizează spiritualitatea în metodologiile și abordările pe care le folosesc în activitatea curentă.

Este important să menționăm că spiritualitatea nu este același concept ca religia. În contextul acestui webinar, spiritualitatea este definită ca relația pe care o persoane o are cu sine însuși și cu tot ce o înconjoară, ca o căutare a sensului vieții și o creștere a înțelegerii lumii, care generează interconexiune.

Instructor

ICF Team RO
Monique Lima Leite

Departamente/unități: Școala de Vară de la Făgăraș 2020; Departamentul pentru Programe Educaționale; Departamentul de Cercetare, Departamentul pentru Analiza Politicilor Publice; Clubul de Cercetare, IC-GAP

Regiune: Global

Teme: Dezvoltare internațională, Filantropie și dezvoltare comunitară, Spiritualitate și religie

Post a comment