No comments yet

Relațiile Africa – Uniunea Europeană: Un viitor comun?

Relațiile dintre țările Africane și Uniunea Europeană au o istorie semnificativă, începând chiar înainte de procesul de de-colonizare. La momentul actual, însă, contextul pe ambele continente s-a transformat atât de mult, încât perioada următoare este esențială pentru conturarea unor noi abordări.

Pe de o parte, pe continentul African, țări precum China, India, Rusia, Turcia, țările din Orientul Mijlociu, Brazilia, încep să joace un rol din ce în ce mai important, aducând abordări diferite de cele ale Uniunii Europene. Pe de altă parte, în cadrul Uniunii Europene, există un număr de membrii mult mai mare, a avut loc Brexit-ul, relațiile cu Federația Rusă sunt încordate, iar crizele financiare, de migrație și de sănătate publică care afectează profund unitatea și abilitatea de acțiune concertată.

Proiectul Relațiile Africa-Uniunea Europeană: Un viitor comun? explorează aceste transformări și oferă analiză care să ajute navigarea provocărilor inevitabile în momente de transformare profundă.

Echipa: Stefan Cibian, Monica Popescu, Elizabeth Maloba, Annamarie Bindenagel Šehović, Laura Ranca

Departamente: Centrul Internațional pentru Afaceri Globale și Postdezvoltare (IC-GAP), Departamentul de Cercetare, Departamentul pentru Analiză de Politici Publice

Regiuni: Africa, Europa

Teme: politica externa si diplomatie, dezvoltare internationala, Securitate si peacebuilding, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Economie si comert, Uniunea Europeana

Post a comment