No comments yet

AirGo: Cum să combatem impactul sedentarismului asupra sănătății

Online (Zoom), 13 august 2020, 18.00-20.00 (ora României, în Română)

Acest webinar vă invită la o imersiune în universul ergonomiei în care vom afla cum funcționează corpul nostru, de ce are el nevoie pentru a se păstra în formă, cum să adaptăm munca și spațiul la nevoile corpului nostru și care sunt pașii unei strategii eficiente care să răspundă obiectivului de conservare a stării de sănătate.

La finalul acestui webinar vom ști despre sedentarismul ocupațional și măsura în care acesta ne afectează calitatea vieții pe termen scurt, mediu și lung. Vom ști cum trebuie să ne amenajăm spațiul de lucru și programul zilnic astfel încât să reducem la minimum riscurile la care ne expunem în timp ce ne desfășurăm activitatea profesională și cum să ne păstrăm într-o formă fizică optimă. Nu în ultimul rând, vom ști cum să transformăm regimurile de muncă și de viață într-unele mai sănătoase.

Cu alte cuvinte, vom afla : de ce e statul pe scaun atât de negativ pentru sănătatea noastră, cum să facem să ne afecteze cât mai puțin spre deloc, cum să facem sa nu ne mai doară spatele în timpul și/sau la sfârșitul zilei de lucru și care este  planul pentru a deveni niște bătrânei sprinteni când ne va veni timpul și în niciun caz înainte.

Instructor

Dana Odae

Dana Odae a absolvit facultatea de kinetoterapie la București în 2004 și și-a început cariera la Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Munca unde, având de-a face cu sechele grave ale unor accidente de munca ușor evitabile, interesul său pentru prevenție a început să crească. Ulterior, parcursul Danei în acest domeniu se împletește armonios cu cel al clinicii unde lucra, urmând să devină elementul central al activității sale. Ultima perioadă din carieră și-a petrecut-o concepând și implementând programe de educație medicală și de profilaxie a patologiei legate de muncă destinate angajaților multinaționalelor. Dorința de a se perfecționa a dus-o la finele lui 2017 la Bruxelles unde a urmat un master inter-universitar în ergonomie și unde a dezvoltat un proiect educațional din care acest webinar face parte.

Departamente/unități: Școala de Vară de la Făgăraș 2020; Departamentul pentru Programe Educaționale; Departamentul pentru Analiza Politicilor Publice; Clubul de Cercetare

Regiuni: Global

Teme: Sănătate

Post a comment